mobiltelefon pc

 

BankID på mobil fases ut

De eneste tilgjengelig BankID- alternativene er nå BankID-appen og den fysiske kodebrikken. Det vil si at du ikke lengere kan bruke "BankID på mobil" som alternativ til godkjenning.

Last ned BankID-app for iPhone

Last ned BankID-app for Android

 

Hva er BankID på mobil?

Du har kanskje brukt BankID- alternativet hvor du må godkjenne med merkelige ord slik som SVIDD MIDDAG og VAIENDE KU? Det var den tidligere godkjenningsmetoden til BankID, som nå er erstattet av BankID-appen. 

 

Hvilke alternativer er tilgjengelig nå?

 • BankID- appen.
 • Kodebrikke.

Vi anbefaler å ta i bruk BankID-appen da den er både enklere og tryggere å ta i bruk.

 

Fordeler med å bruke BankID-app

Økt sikkerhet: BankID-appen har en høyere grad av sikkerhet sammenlignet med BankID på mobil og kodebrikken. Du vil være bedre beskyttet mot svindel og phishing på falske nettsider.

 

Ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk: Med ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykk vil det være raskt og enkelt å bekrefte din identitet. NB! Det er viktig å slette alle andre lagrede fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenninger og bytte PIN-kode på din enhet. BankID skal ALDRI deles med andre!

 

Ingen kodebrikke nødvendig: Du slipper å bekymre deg for å miste eller glemme kodebrikken.

 

HUSK! BankID er personlig og skal ikke deles med andre! Banken din vil heller aldri be deg om å oppgi BankID eller innloggingsinformasjon.

 

Har du problemer med å få aktivert appen?

Noen kan også oppleve problemer med å få aktivert appen, da dette krever et BankID-sertifikat fra banken.

Dersom du har benyttet BankID på mobil kan du oppleve at ditt BankID-sertifikat er utløpt, hvis de ikke har brukt kodebrikken på lang tid. Du får da ikke aktivert BankID-appen. Er dette tilfelle kan du ta kontakt med vårt kundesenter på telefon 74 08 63 00. 

BAPP

BankID-app

Nå kan du laste ned BankID-app som skal erstatte BankID på mobil.

 • Raskere innlogging
 • Du slipper kodebrikke
 • Økt sikkerhet mot svindel

Slik kommer du i gang med BankID-appen

 1. Last ned BankID-app for Iphone eller Android. (Du må ha IOS11/Android 6 eller nyere)
 2. Aktiver appen. du velger selv om du vil aktivere med BankID eller BankID på mobil.
 3. Tillat varslinger. Dersom du tillater varslinger blir det enklere å bruke BankID-appen.

Har du problemer med å få aktivert appen?

Noen kan også oppleve problemer med å få aktivert appen, da dette krever et BankID-sertifikat fra banken.

Dersom du har benyttet BankID på mobil kan du oppleve at ditt BankID-sertifikat er utløpt, hvis de ikke har brukt kodebrikken på lang tid. Du får da ikke aktivert BankID-appen. Er dette tilfelle kan du ta kontakt med vårt kundesenter på telefon 74 08 63 00. 

Slik logger du inn med BankID-appen:

 1. Velg "BankID"
 2. Velg "BankID-app" som metode
 3. Godkjenn varsel på telefonen
 4. Skriv inn BankId-passordet ditt. Det vil bli mulig å logge inn med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode senere.

Spørsmål og svar om BankID-appen

Skjer det ingenting etter at du har fylt ut fødselsnummeret ditt?
Da har du mest sannsynlig slått av varslinger på mobilen din. Du må åpne appen og slå på varslinger ved å trykke på feilmeldingen som ligger synlig på hjemskjermen. Da får du en snarvei inn i appen hver gang du skal godkjenne en identifisering.
Skjer det ingenting etter at du har godkjent i appen?

Etter du har godkjent en forespørsel i BankID-appen, må du selv gå tilbake til nettleseren eller appen du forsøker å logge inn i, for å fullføre identifiseringen med ditt personlig passord.

Hvis du har gått tilbake til nettleseren og du fortsatt opplever å ikke komme videre, kan det være at det har skjedd en feil. Hvis det finnes en feilmelding, er det fint om du merker deg den og kontakter kundesenteret vårt på74 08 63 00.

Hva koster det å bruke app som kodebrikke?
Det er helt gratis å bruke app som kodebrikke når du logger deg inn eller signerer med BankID.
Hva skjer om jeg får ny telefon?

Da må du logge inn med BankID for å aktivere appen på nytt. 

Last ned BankID-appen på den nye telefonen din, og aktiver appen med BankID-appen på den gamle telefonen. Så er BankID-appen klar på ny telefon.

Kan jeg kaste kodebrikken nå?
Nei, dessverre. BankID-appen er foreløpig kun et alternativ til din eksisterende kodebrikke fra oss. Du må for eksempel ha den i tilfelle du har behov for å laste ned appen på en ny telefon. Da trenger du nemlig å logge inn med BankID for å aktivere appen på nytt. Men vi jobber med å forenkle BankID, slik at du i fremtiden aldri mer trenger kodebrikken.
Hvor sikkert er det å bruke app som kodebrikke?

Apper er faktisk sikrere enn den fysiske kodebrikken, fordi du i tillegg kan beskytte mobilen din med en kode som bare du kjenner til. App som kodebrikke er altså litt tryggere og mye enklere!

BankID, med både fysisk eller digital kodebrikke, oppfyller sikkerhetsnivå 4, som er det strengeste sikkerhetskravet for digital identifisering i Europa.