Hacking

Vær obs på svindelforsøk!

Det foregår for tiden mange forsøk på svindel, og vi ber deg derfor vær oppmerksom.

Svindelforsøk

Det er for tiden mange forsøk på svindel som kommer på SMS og e-post. Vi ber derfor alle våre kunder om å være ekstra forsiktig.

For kunder som har Lokalbank Kredittkort:

Det er avdekket svindelforsøk i forbindelse med oppdatering av kundeerklæring for kunder som har kredittkort hos oss gjennom eika Kredittbank. Disse svindelepostene forsøker å lure kunder til å oppgi kort- og kontoinformasjon, BankID eller andre personlige opplysninger!

Har du mottatt en mistenkelig e-post, klikket på lenke i e-posten og bekreftet din kortinformasjon eller BankID, må du få sperret din BankID med en gang. Dette gjøres ved å kontakt bankens kundesenter på tlf. 74 08 63 00. 

Hvis du har mottatt en e-post, men ikke trykket på lenken, kan du bare slette e-posten. Er du i tvil bør du få sperret kort og BankID, og få bestilt opp nytt. 

Her er våre beste tips til deg for å unngå å bli svindlet:

  1. Bruk sunn fornuft: Dersom noe er for godt til å være sant, er det som regel det.
  2. Se opp for falske lenker: Vær skeptisk til lenker i e-post og SMS. Selv om lenkene ser ut til å komme fra en trygg avsender bør du alltid være skeptisk. Du kan holde musepekeren over lenken for å sjekke om adressen virker logisk. Er du usikker? IKKE TRYKK. 
  3. Ikke ta telefonen når ukjent telefonnummer ringer: Svindlere sender ikke bare SMS og e-post. De kan også ringe deg. Dersom det ringer fra et ukjent nummer bør du være skeptisk. Noen vil ha deg til å oppgi kort- eller kontoopplysninger. Andre håper at du skal ringe tilbake og belaster deg da for en skyhøy pris. Vær ekstra skeptisk til utenlandske numre.

 

Slik kan du avsløre nettsvindel

  • Sjekk lenker! Hold musepekeren over lenken og se om webadressen virker logisk.
  • Sjekk avsendes e-post adresse: Veldig ofte er ikke avsenderadressen forfalsket og du kan se at det er en annen avsender enn den de utgir seg for å være.
Svindel

Har du blitt svindlet?

Ta kontakt med banken så raskt som mulig på telefon 74 08 63 00.