mobiltelefon pc

BankID

Din digitale legitimasjon. Bruk den til å logge deg inn og signer i mobil- og nettbank. Du kan også bruke din BankID på en rekke andre nettsider.

Trenger du hjelp? Kontakt oss

BankID kodebrikke

BankID kodebrikken brukes til digital signering, og det er viktig at du aldri gir fra deg koden eller brikken til andre. Ikke engang familiemedlemmer. Dette er din personlige digitale signatur.

Kodebrikken må du ha tilgjengelig for å få de nødvendige koder for å logge inn i nettbank, mobilbank eller andre offentlige nettsteder. I tillegg må du huske ditt valgte passord.

BankID kodebrikken er viktig å ta vare på, selv om det kommer ny BankID app.

Jeg ønsker hjelp med BankID kodebrikke

BankID-appen

BankID-appen er en digital innlogging og signering gjennom en app på mobiltelefonen din. BankID-appen vil gi deg en raskere og sikrere innlogging, og den har nå erstattet BankID på mobil som er faset ut.

For å aktivere BankID-appen må du ha et aktivt BankID-sertifikat fra banken. Sjekk om ditt BankID sertifikat er gyldig ved å kontakte banken som utstedte din BankID.

For å kunne aktivere BankID-appen må du laste ned denne appen til din mobiltelefon (iOS 12 eller nyere / Android 6 eller nyere).

Har du problemer med å få aktivert appen?

Noen kan også oppleve problemer med å få aktivert appen, da dette krever et BankID-sertifikat fra banken.

Dersom du har benyttet BankID på mobil kan du oppleve at ditt BankID-sertifikat er utløpt, hvis de ikke har brukt kodebrikken på lang tid. Du får da ikke aktivert BankID-appen. Er dette tilfelle kan du ta kontakt med vårt kundesenter på telefon 74 08 63 00. 

BAPP

BankID-app

Nå kan du laste ned BankID-app som skal erstatte BankID på mobil.

  • Raskere innlogging
  • Du slipper kodebrikke
  • Økt sikkerhet mot svindel

Slik kommer du i gang med BankID-appen

  1. Last ned BankID-app for Iphone eller Android. (Du må ha IOS11/Android 6 eller nyere)
  2. Aktiver appen. du velger selv om du vil aktivere med BankID eller BankID på mobil.
  3. Tillat varslinger. Dersom du tillater varslinger blir det enklere å bruke BankID-appen.

Har du problemer med å få aktivert appen?

Noen kan også oppleve problemer med å få aktivert appen, da dette krever et BankID-sertifikat fra banken.

Dersom du har benyttet BankID på mobil kan du oppleve at ditt BankID-sertifikat er utløpt, hvis de ikke har brukt kodebrikken på lang tid. Du får da ikke aktivert BankID-appen. Er dette tilfelle kan du ta kontakt med vårt kundesenter på telefon 74 08 63 00. 

Slik logger du inn med BankID-appen:

  1. Velg "BankID"
  2. Velg "BankID-app" som metode
  3. Godkjenn varsel på telefonen
  4. Skriv inn BankId-passordet ditt. Det vil bli mulig å logge inn med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode senere.

Spørsmål og svar om BankID-appen

Skjer det ingenting etter at du har fylt ut fødselsnummeret ditt?
Da har du mest sannsynlig slått av varslinger på mobilen din. Du må åpne appen og slå på varslinger ved å trykke på feilmeldingen som ligger synlig på hjemskjermen. Da får du en snarvei inn i appen hver gang du skal godkjenne en identifisering.
Skjer det ingenting etter at du har godkjent i appen?

Etter du har godkjent en forespørsel i BankID-appen, må du selv gå tilbake til nettleseren eller appen du forsøker å logge inn i, for å fullføre identifiseringen med ditt personlig passord.

Hvis du har gått tilbake til nettleseren og du fortsatt opplever å ikke komme videre, kan det være at det har skjedd en feil. Hvis det finnes en feilmelding, er det fint om du merker deg den og kontakter kundesenteret vårt på74 08 63 00.

Hva koster det å bruke app som kodebrikke?
Det er helt gratis å bruke app som kodebrikke når du logger deg inn eller signerer med BankID.
Hva skjer om jeg får ny telefon?

Da må du logge inn med BankID for å aktivere appen på nytt. 

Last ned BankID-appen på den nye telefonen din, og aktiver appen med BankID-appen på den gamle telefonen. Så er BankID-appen klar på ny telefon.

Kan jeg kaste kodebrikken nå?
Nei, dessverre. BankID-appen er foreløpig kun et alternativ til din eksisterende kodebrikke fra oss. Du må for eksempel ha den i tilfelle du har behov for å laste ned appen på en ny telefon. Da trenger du nemlig å logge inn med BankID for å aktivere appen på nytt. Men vi jobber med å forenkle BankID, slik at du i fremtiden aldri mer trenger kodebrikken.
Hvor sikkert er det å bruke app som kodebrikke?

Apper er faktisk sikrere enn den fysiske kodebrikken, fordi du i tillegg kan beskytte mobilen din med en kode som bare du kjenner til. App som kodebrikke er altså litt tryggere og mye enklere!

BankID, med både fysisk eller digital kodebrikke, oppfyller sikkerhetsnivå 4, som er det strengeste sikkerhetskravet for digital identifisering i Europa.

BankID policy og avtalevilkår  

The Trust Service Provider Statement (TSPS) beskriver bankens offentlige nøkkelinfrastruktur for utstedelse av elektroniske identiteter (eID) til sluttbrukere for BankID og BankID på mobil. Hvis du ønsker å lese et forenklet dokument, kan du se relevante avtalevilkår (PDS) for BankID og BankID på mobil.

BankID policy and terms of use  

The Trust Service Provider Statement (TSPS) provides a description of the bank’s public key infrastructure for issuing electronic identities (eIDs) to its end users for BankID and BankID on mobile. For a simplified document, please see the relevant terms and conditions (PDS) for BankID and BankID on mobile.